MEB TARTIŞMA YARATAN MÜFREDATINI AÇIKLAYACAK: EVRİM YOK, ATATÜRK DAHA AZ



MEB TARTIŞMA YARATAN MÜFREDATINI AÇIKLAYACAK:
EVRİM YOK, ATATÜRK DAHA AZ

Milli Eğitim Bakanlığının Önümüzdeki Yıldan İtibaren Uyğulanmaya Başlanacak Müfredata İlişkin Çalışmaları Tamamlandı.Ocak Ayında Kamu Oyunun Değerlendirilmesine Sunulan  Müfredatın Bu Hafta İçerisinde Açıklanması Bekleniyor.

Müfredata Yönelik Yoğun Eleştirilere Karşın Evrim Teorisi Konusu Geri Getirilmedi, Tartışma Yaratan Cihat Kavramının Müfredattan Çıkarıldığı Ögrenildi.Referandum Sonrasına Bırakılan Din Kültürü Ve Ahlak Bilğisi Dersine İlişkin Taslaksa Müfredatın Son Haliyle Birlikte Askıya Çıkarılacak.
En Çok Öneri Ve Şikayetin Yapıldığı Ve OrtaOkulda Okutulan İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük Dersiyle İlk Okulda Atatürke İlişkin  Bölümlerin Daraltıldığı,Sosyal Bilğiler Derslerinde Binlerce Eleştiriye Karşın Geri Dönülme Olmadığı Bildirildi. 

Edinilen Bilğiye Göre Bakanlık Yaşanan Tartışmalar Ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Açılabilecek Davalara Karşı Din Kültürü Ve Ahlak Bilğisi Dilinde Sadeleştirmeye Gitti,Alevilik Ve Diğer Dinlere Geeniş Yer Verilen Ders Programında Dilde Yaşanan Sadeleşme İle Kavramlardaki Sahiplenmeden Vazgeçildi.





Googlede Paylaş

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. PDF KİTAP ARŞİVİ - All Rights Reserved
Templates: Mais Template